Дружество ВЕДА представя:

"Майка Ганга — Пътъване по свещената река Ганг"

19 май 2011, Перник, 19:00 ч. Дом на културата


Vayasaki

Дружество "Веда" съвместно със Санохолистик релакс център гр. Перник Ви канят на:

"MOTHER GANGA - A journey along the sacred Ganges River" Поразително красив документален филм за най-прочутата река на Индия – свещената Ганг. ВХОД СВОБОДЕН!

Свещената река Ганг е неотделимо свързана с културата и религията на Индия. Тя е почитана от един милиард души като майка, която поддържа живота и Богиня, която пречиства греховете.

Присъединете се към това духовно пътуване!

Vayasaki

Започва от Ганга Сагар, при Бенгалския залив, където Майка Ганга навлиза в морето и завършва след 2700 км. при Гомукх, високо в Хималаите - мястото на нейното появяване. По пътя ще посетите свети места като Маяпур и Гая; ще видите „Ганга Пуджа” – обожание на златните й води при Бенарес и ще присъствате на „най-големия религиозен акт в света” – Кумбха Мела при Праяг; ще бъдете удивени от отреченията, извършвани от мистични йоги в Ришикеш и най-накрая, изкачвайки извисяващите се върхове на величествените Хималаи – ще откриете тайствения й източник. Ще чуете неподвластни на времето разкази от Ведическата литература, описващи нейния духовен произход и свръхчовешките деяния на светите личности, полубоговете и героите на древна Индия.

Използваните специални художествени ефекти придават сила на изображенията, разкривайки артистично очарователната й прелест.

Потопете се надълбоко и позволете на сърцето си да бъде отнесено от водите на „МАЙКА ГАНГА”!

Филмът е продукция на Веда Вижън студио в Прага, дело на международен авторският екип. Официален сайт на филма: www.gangamovie.com http://www.vedaorg.info/ganga.php http://sanoholistic.com/